رفتن به محتوای اصلی
استاندارد و ایمنی فناوری نانو
    • درباره ما
    • استاندارد
      • استاندارد ملی
      • استاندارد بین‌المللی
    • ایمنی
      • اخلاق
      • ایمنی شغلی
      • سلامت
      • قوانین و مقررات
      • محیط زیست
    • اخبار و رویدادها
      • اخبار ایران
      • اخبار جهان
      • مقالات و گزارش‌ها
    • مشارکت ها
      • H۲۰۳۰
      • IEC
      • سازمان VAMAS
      • شبکه INISS
    • تماس با ما
  • فرم جستجو

مطالب مرتبط
دوره‌ تخصصی آموزش غيرحضوری "تجهیزات حفاظت فردی و غیرفردی در آزمایشگاه‌ها"

۹ آذر ۱۴۰۴

دوره‌ تخصصی آموزش غيرحضوری "تجهیزات حفاظت فردی و غیرفردی در آزمایشگاه‌ها"
به‌روزرسانی مهم در دستورالعمل‌های کار با نانومواد از سوی گروه ایمنی نانو مواد بریتانیا

۲۷ آبان ۱۴۰۴

به‌روزرسانی مهم در دستورالعمل‌های کار با نانومواد از سوی گروه ایمنی نانو مواد بریتانیا
خارج شدن دی‌اکسید تیتانیوم از فهرست مواد مشکوک به سرطان‌زا در اروپا

۴ آبان ۱۴۰۴

خارج شدن دی‌اکسید تیتانیوم از فهرست مواد مشکوک به سرطان‌زا در اروپا
دوره‌ تخصصی آموزش غيرحضوری "امحاء نانومواد موجود در پسماندهای صنعتی/آزمایشگاهی"

۱ مهر ۱۴۰۴

دوره‌ تخصصی آموزش غيرحضوری "امحاء نانومواد موجود در پسماندهای صنعتی/آزمایشگاهی"
مقررات جدید EPA برای نانوپلاکت‌های گرافن

۳۰ شهریور ۱۴۰۴

مقررات جدید EPA برای نانوپلاکت‌های گرافن
نگرانی های پیرامون استفاده از فناوری نانو در سطوح تماس مغز انسان- دستگاه

۲۲ خرداد ۱۳۹۶


در ماه اوریل، پروژه Nano۲All که وابسته به برنامه Horizon ۲۰۲۰ اتحادیه اروپا است ، جلسه گفت و گوی شهروندی با موضوع نقش فناوری نانو در زمینه سطح تماس مغز و دستگاه برگزار کرد.
سناریو این گفت و گوشامل یک مقدمه کوتاه، ساخت "مقاصد آینده" توسط شرکت کنندگان جفت شده و و ایجاد دو نقل مرتبط با هر هدف و مقصود و نهایتاً بازتاب اهمیت، نیازها و نگرانی های ایجاد شده از این کار بود.
این کارگاه۱۱ شرکت‌کننده داشت (۶ زن و ۵ مرد) که ۳ نفر نوجوان، ۵ نفر جوان و ۳ نفر میانسال بودند. شرکت‌کنندگان جوان تر نقش مهمی در فرآیند ساخت اجسام داشتند، در واقع قدرت تخیل و آینده نگری آنان باعث شد کل گروه بتوانند خلاقانه تر طرح شی مورد نظر را تصور کنند و بسازند.
در انتهای جلسه، بحث با جمع بندی ارزش ها، نیازها و نگرانی های شرکت کنندگان از فناوری نانو و نقش آن در سطح تماس مغز و دستگاه پایان یافت.
به طور کلی، شرکت کنندگان بیشتر از نیازها و نگرانی‌ها تمایل داشتند ارزش ها را به محققان و قانون گذاران منتقل کنند. در میان این ارزش ها، بر مفهوم زندگی اجتماعی، برابری و ایجاد زمینه برای انتخاب مستقل هر فرد تاکید کردند و و از محققان خواستن این ارزش ها را در کارهایشان در نظر بگیرند.
همچنین نیاز به ارزش نهادن به ابعاد انسانی در توسعه فناوری های جدید، نیز برای شرکت کنندگان بسیار مهم بود. آنها به طور خاص اشاره کردند که هرگونه پیشرفت فناوری باید با هماهنگی شهروندان و در چارچوب‌های سختگیرانه اخلاقی باشد. در واقع نگرانی اصلی از توسعه  این فناوری ها مربوط به استفاده غیراخلاقی و نامناسب از داده ها و پیامدهای ناشی از استفاده از ایمپلنت های مغزی بر سلامت افراد است.
جمع بندی این کارگاه بر اهمیت کنترل پژوهشگران برای باقی ماندن در چارچوب نیازهای پزشکی و نه فراتر از آن، تمرکز داشت.


منبع: safenano
پیوندها

ستاد ویژه توسعه فناوری نانو

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

سازمان ملی استاندارد ایران

سایر پیوندهای مفید

گروه استاندارد و ایمنی

ستاد ویژه توسعه فناوری نانو

تهران، خیابان ستارخان، خیابان شهید دکتر حبیب الله، بلوار شهید متولیان، پلاک ۹

تماس با ما

  • ۰۲۱-۶۳۱۰۰

  • ۰۲۱-۶۳۱۰۶۳۱۰

  • standard@nano.ir

© تمامی حقوق این پایگاه متعلق به ستاد ویژه توسعه فناوری نانو است