رفتن به محتوای اصلی
استاندارد و ایمنی فناوری نانو
    • درباره ما
    • فعالیت‌ها
      • استاندارد ملی
      • استاندارد بین‌المللی
      • ایمنی
      • اندازه‌شناسی
      • گواهی‌دهی محصول
    • تازه‌ها
      • اخبار ایران
      • اخبار جهان
      • مقالات و گزارش‌ها
    • همکاری با ما
    • تماس با ما
  • فرم جستجو

مطالب مرتبط
روش استاندارد برای تعیین مشخصات و اندازه گیری تعلیقه‌های نانوکربنی

۱۳ دی ۱۳۹۹

روش استاندارد برای تعیین مشخصات و اندازه گیری تعلیقه‌های نانوکربنی
روش آزمون استاندارد برای اندازه گیری فعالیت فوتوکاتالیستی نانوذرات

۱۰ دی ۱۳۹۹

روش آزمون استاندارد برای اندازه گیری فعالیت فوتوکاتالیستی نانوذرات
ارائه یک روش استاندارد برای مشخصه یابی مواد نانومتخلخل

۲۴ آذر ۱۳۹۹

ارائه یک روش استاندارد برای مشخصه یابی مواد نانومتخلخل
راهنمایی برای تعیین مشخصات و اندازه گیری نانوذرات نقره در کاربردهای ضدباکتری

۲۲ آذر ۱۳۹۹

راهنمایی برای تعیین مشخصات و اندازه گیری نانوذرات نقره در کاربردهای ضدباکتری
  فراخوان حضور در دوره آموزشی آنلاین کنترل کیفیت  (QC)

۴ آذر ۱۳۹۹

فراخوان حضور در دوره آموزشی آنلاین کنترل کیفیت (QC)
انتشار هفتمین استاندارد بین المللی با مسئولیت جمهوری اسلامی ایران در حوزه فناوری نانو

۱۱ تیر ۱۳۹۹


استاندارد بین‌المللی تدوین شده به مسئولیت ایران در زمینه بسته بندی های غذایی پلیمری با عنوان «فناوری نانو – فیلم های نانوکامپوزیتی پلیمری برای بسته بندی غذایی با خواص نفوذناپذیری – تعیین مشخصه‌ها و روش‌های اندازه گیری» منتشر شد. این استاندارد به عنوان هفتمین استاندارد بین‌المللی تدوین شده به مسئولیت ایران در حوزه فناوری نانو، نتیجه ۴ سال تلاش مستمر گروه کاری تشکیل شده زیر نظر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو می باشد.

این استاندارد با حمایت ستاد ویژه توسعه فناوری نانو و  کمک یک شرکت تولید کننده بسته بندی های غذایی نانوکامپوزیتی، در سال ۱۳۹۵ به سازمان بین‌المللی استاندارد (ایزو) پیشنهاد گردید. پس از تایید و تصویب پیشنهاد ایران از سوی کشورهای عضو کمیته فنی استاندارد فناوری نانو ایزو، مطالعات مختلف و گسترده‌ای انجام و جلسات متعدد کارشناسی با متخصصان داخلی و خارجی برگزار شد. این جلسات هم به صورت حضوری و هم از طریق وب، با هدف اقناع متخصصان بین‌المللی به عنوان نمایندگان کشورهای عضو ایزو تشکیل می‌شد. سرانجام این استاندارد در ماه ژوئن سال ۲۰۲۰ منتشر و در سایت رسمی سازمان بین‌المللی استاندارد (www.iso.org) در معرض استفاده قرار گرفت.

استاندارد بین المللی مورد نظر، به ویژگی های نفوذناپذیری در فیلم های پلیمری نانوکامپوزیتی می پردازد که به منظور بهبود بسته بندی های غذایی اندازه گیری می شود. ویژگی نفوذناپذیری شامل انتقال بخار آب و گاز (اکسیژن) و گذردهی نور مرئی و ماورای بنفش می گردد. این استاندارد همچنین روش های اندازه گیری مرتبط را توصیف می کند.

بسته بندی های غذایی مبتنی بر فناوری نانو به دلیل ویژگی های بهبود یافته آنها از قبیل افزایش ماندگاری مواد غذایی و در نتیجه کاهش ضایعات و دورریز آنها بازار رو به رشدی پیدا کرده اند که مزیت اصلی این نوع بسته بندی های مواد غذایی، طولانی شدن عمر قفسه ای مواد غذایی از طریق بهبود خواص است.

حضور نانوذرات در بستر پلی اتیلن، پلی پروپیلن، پلی آمید و پلی استر در این بسته بندی ها می تواند ویژگی های مختلفی را در فیلم های پلیمری از قبیل: خواص نفوذناپذیری در برابر گاز و بخار آب، گذردهی نور مرئی و ماورای بنفش، خواص حرارتی و استحکام مکانیکی بهبود دهد.

اساس تدوین استانداردهای بین‌المللی در سازمان ایزو، اجماع جهانی توسط کشورهای عضو است. کشورهای عضو کمیته‌های فنی در مراحل مختلف تدوین استاندارد نظرات تخصصی مختلفی را برای تکمیل و توسعه استاندارد ارائه می‌کنند. تدوین استانداردهای بین المللی معمولا ۳ تا ۴ سال زمان می‌برند. در کمیته فنی استانداردهای فناوری نانو ایزو، ۳۶ کشور عضو اصلی و  ۱۸ کشور عضو ناظر هستند.

پیوندها

ستاد ویژه توسعه فناوری نانو

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

سازمان ملی استاندارد ایران

سایر پیوندهای مفید

گروه استاندارد و ایمنی

ستاد ویژه توسعه فناوری نانو

تهران، خیابان ستارخان، خیابان شهید دکتر حبیب الله، بلوار شهید متولیان، پلاک ۹

تماس با ما

  • ۰۲۱-۶۳۱۰۰

  • ۰۲۱-۶۳۱۰۶۳۱۰

  • standard@nano.ir

© تمامی حقوق این پایگاه متعلق به ستاد ویژه توسعه فناوری نانو است